Sacher s višňovým džemem

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Cukr krupice 180 g
Hera 180 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ořechy vlašské 100 g
Solamyl 20 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Vaječný žloutek slepičí 8 ks
Čokoláda hořká 200 g
Cukr krupice 120 g
Džem višňový 400 g
Voda pitná 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme zchladnout.
  2. V míse ušleháme Heru s 2/3 cukru a žloutky, šleháme, dokud se cukr nerozpustí, poté přimícháme mouku, škrob, mleté vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládou.
  3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do které zašleháme i zbytek cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta.
  4. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia, pečeme přibližně 80 minut. Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a v polovině vodorovně rozkrojíme. Obě části korpusu potřeme na rozkrojené straně višňovým džeme a opět spojíme dohromady.
  5. V kastrůlku rozpustíme hořkou čokoládu s 1/8 vody, cukrem a 5 minut ji povaříme. Necháme trochu zchladnout, potom polevou důkladně potřeme celý dort. Na povrchu čokolády uděláme nožem zářezy, které naznačují, kde se bude dort krájet. Po ztuhnutí podáváme.