Makrela s rajčaty a paprikami
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Makrela obecná |
3 ks |
Mouka polohrubá |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Rajčata |
1000 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Očištěné a omyté makrely podélně rozkrojíme, odstraníme páteř a maso osolíme. Osmahneme na pánvi na oleji.
- Na jiné pánvi necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a když začnou měknout, vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše podusíme asi 3 minuty.
- Potom do pánve vložíme makrely a dusíme další 3 minuty.
- Nakonec pokrm zalijeme smetanou smíchanou s moukou a krátce povaříme.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.