Makrela s rajčaty a paprikami

Ingredience


Cibule 2 ks
Makrela obecná 3 ks
Mouka polohrubá 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Rajčata 1000 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté makrely podélně rozkrojíme, odstraníme páteř a maso osolíme. Osmahneme na pánvi na oleji.
  2. Na jiné pánvi necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a když začnou měknout, vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše podusíme asi 3 minuty.
  3. Potom do pánve vložíme makrely a dusíme další 3 minuty.
  4. Nakonec pokrm zalijeme smetanou smíchanou s moukou a krátce povaříme.
  5. Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.