Filé zapékané v bešamelu se žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 800 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce filé osolíme, pokapeme částí citronové šťávy a opečeme na másle. Porce urovnáme do zapékací mísy, přelijeme máslem z opékání a pokapeme zbylou citronovou šťávou.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na části másla spolu s nasekanou petrželkou a solí.
  3. Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a krátce povaříme. Vmícháme podušené žampiony a směs navršíme na filé. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla.
  4. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.