Filé zapékané v bešamelu se žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce filé osolíme, pokapeme částí citronové šťávy a opečeme na másle. Porce urovnáme do zapékací mísy, přelijeme máslem z opékání a pokapeme zbylou citronovou šťávou.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na části másla spolu s nasekanou petrželkou a solí.
- Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a krátce povaříme. Vmícháme podušené žampiony a směs navršíme na filé. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.