Grilovaná pražma na pomerančích

Ingredience


Cibule červená 80 g
Cukr krupice 5 g
Nakládaný zelený pepř 20 g
Ocet jablečný 30 ml
Olej olivový 50 g
Petržel kudrnka 20 g
Pomeranče 500 g
Pražma 1500 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme a vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme.
  2. Pomeranče oloupeme, sloupneme i bílou slupku, nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno. Olej smícháme s octem, přidáme sůl, cukr, zelený pepř, přisypeme cibuli a petrželku. Promícháme a celou rybu touto směsí polijeme. Potřeme celou rybu, obložíme plátky pomeranče, zabalíme do alobalu a necháme uležet.
  3. V alobalu ji poté položíme na středně rozpálený gril, opékáme přibližně 10 minut z každé strany.
  4. Rozbalíme, podáváme vcelku na oválném talíři.