Grilovaná pražma na pomerančích
Ingredience
Cibule červená |
80 g |
Cukr krupice |
5 g |
Nakládaný zelený pepř |
20 g |
Ocet jablečný |
30 ml |
Olej olivový |
50 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Pomeranče |
500 g |
Pražma |
1500 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu očistíme a vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme.
- Pomeranče oloupeme, sloupneme i bílou slupku, nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno. Olej smícháme s octem, přidáme sůl, cukr, zelený pepř, přisypeme cibuli a petrželku. Promícháme a celou rybu touto směsí polijeme. Potřeme celou rybu, obložíme plátky pomeranče, zabalíme do alobalu a necháme uležet.
- V alobalu ji poté položíme na středně rozpálený gril, opékáme přibližně 10 minut z každé strany.
- Rozbalíme, podáváme vcelku na oválném talíři.