Jehněčí kotlety rozmarýnové
Ingredience
Bageta |
120 g |
Balsamico ocet |
30 ml |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Olej olivový |
50 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Sůl |
10 g |
Sýr ovčí ve slaném nálevu |
200 g |
Víno červené |
30 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme marinádu: do misky nalijeme ocet, olej, červené víno, přisypeme sůl, pepř a posekané jehličky rozmarýnu. Dobře promícháme. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, rozložíme na prkénko, polijeme marinádou a dobře ji rozetřeme, necháme uležet.
- Kotlety grilujeme na středně rozpáleném grilu přibližně 2 minuty z každé strany.
- Kotlety položíme na talíře, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem a doplníme křupavou bagetkou.