Jehněčí kotlety rozmarýnové

Ingredience


Bageta 120 g
Balsamico ocet 30 ml
Jehněčí kotlety 800 g
Olej olivový 50 g
Pepř černý mletý 4 g
Rozmarýn čerstvý 10 g
Sůl 10 g
Sýr ovčí ve slaném nálevu 200 g
Víno červené 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme marinádu: do misky nalijeme ocet, olej, červené víno, přisypeme sůl, pepř a posekané jehličky rozmarýnu. Dobře promícháme. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, rozložíme na prkénko, polijeme marinádou a dobře ji rozetřeme, necháme uležet.
  2. Kotlety grilujeme na středně rozpáleném grilu přibližně 2 minuty z každé strany.
  3. Kotlety položíme na talíře, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem a doplníme křupavou bagetkou.