Velikonoční barevná vejce s pomazánkou

Velikonoční barevná vejce s pomazánkou - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Oregano sušené 10 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Ředkvička 300 g
Salát ledový 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Feta 100 g
Tvaroh měkký 150 g
Vejce slepičí 10 ks
Voda pitná 3 l
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.
  2. Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.
  3. Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.