Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
10 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Ředkvička |
300 g |
Salát ledový |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Feta |
100 g |
Tvaroh měkký |
150 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
Voda pitná |
3 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.
- Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.
- Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.