Ochucené rajčatové těstoviny
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a rajčatový protlak. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru nebo opět můžeme použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.
- Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.