Ochucené rajčatové těstoviny

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a rajčatový protlak. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru nebo opět můžeme použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.
  2. Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.