Těstoviny s červenou řepou
Ingredience
Červená řepa |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vezmeme si vál, na který prosejeme 200 g mouky a osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a nastrouhanou vařenou červenou řepu. Rukama zpracujeme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už je těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.