Těstoviny s červenou řepou

Ingredience


Červená řepa 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vezmeme si vál, na který prosejeme 200 g mouky a osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a nastrouhanou vařenou červenou řepu. Rukama zpracujeme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už je těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
  2. Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.