Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
8 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
175 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z 8 velikých hub nebo 16 rozevřených žampionů odřízneme nohy a najemno nasekáme. Společně s jemně nasekanou cibulkou a česnekem nasypeme do pánve s těžkým dnem a na rozpáleném oleji dusíme 3-5 minut doměkka, přidáme mleté vepřové maso a 5 minut smažíme do zhnědnutí. Přesypeme do misky, přidáme strouhanku, čerstvou nasekanou šalvěj nebo petrželku, rozšlehané středně velké vejce, dochutíme a smícháme.
- Směsí naplníme houbové kloboučky a 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Houby změknou a zezlátnou. Před podáním ozdobíme lístky šalvěje nebo petrželky.