Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 8 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 2 polévková lžíce
Strouhanka 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z 8 velikých hub nebo 16 rozevřených žampionů odřízneme nohy a najemno nasekáme. Společně s jemně nasekanou cibulkou a česnekem nasypeme do pánve s těžkým dnem a na rozpáleném oleji dusíme 3-5 minut doměkka, přidáme mleté vepřové maso a 5 minut smažíme do zhnědnutí. Přesypeme do misky, přidáme strouhanku, čerstvou nasekanou šalvěj nebo petrželku, rozšlehané středně velké vejce, dochutíme a smícháme.
  2. Směsí naplníme houbové kloboučky a 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Houby změknou a zezlátnou. Před podáním ozdobíme lístky šalvěje nebo petrželky.