Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
125 g |
Treska aljašská |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Bujón slepičí |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, rozdrobíme bujón, přilijeme vodu a víno a za stálého míchání na mírném ohni cca 1 minutu povaříme. Poté zmírníme teplotu, vmícháme smetanu, najemno nakrájené okurky, kapary, petrželku a cibulku, vše nadrobno nasekané. Znovu prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku odstavíme a uchováme teplou.
- Rybí filé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách cca 2-3 minuty dozlatova. Přelijeme teplou omáčkou a ihned podáváme.