Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Strouhanka 125 g
Treska aljašská 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Bujón slepičí 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Víno bílé 2 polévková lžíce
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, rozdrobíme bujón, přilijeme vodu a víno a za stálého míchání na mírném ohni cca 1 minutu povaříme. Poté zmírníme teplotu, vmícháme smetanu, najemno nakrájené okurky, kapary, petrželku a cibulku, vše nadrobno nasekané. Znovu prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku odstavíme a uchováme teplou.
  2. Rybí filé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách cca 2-3 minuty dozlatova. Přelijeme teplou omáčkou a ihned podáváme.