Králík v šouletu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hrách loupaný 0.25 kg
Ječné kroupy 0.25 kg
Králičí maso 1 kg
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrách přes noc namočíme a uvaříme.
  2. Kroupy opereme a také uvaříme, přidáme sádlo a sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a opečeme porce králíka, osolíme, podlijeme, přidáme na hrubo pokrájený česnek, koření a dusíme doměkka.
  3. Do zapékací nádoby, vymazané tukem dáme vrstvu krup smíchaných s hrachem, pokapeme výpekem z králíka, položíme porce masa a další vrstvu šouletu.
  4. Vše zakapeme výpekem a pečeme dočervena.