Králík v šouletu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
0.25 kg |
Ječné kroupy |
0.25 kg |
Králičí maso |
1 kg |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hrách přes noc namočíme a uvaříme.
- Kroupy opereme a také uvaříme, přidáme sádlo a sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a opečeme porce králíka, osolíme, podlijeme, přidáme na hrubo pokrájený česnek, koření a dusíme doměkka.
- Do zapékací nádoby, vymazané tukem dáme vrstvu krup smíchaných s hrachem, pokapeme výpekem z králíka, položíme porce masa a další vrstvu šouletu.
- Vše zakapeme výpekem a pečeme dočervena.