S bílou polevou florentýnky
Ingredience
Čokoláda bílá |
225 g |
Cukr moučkový |
225 g |
Hrozinky |
60 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
25 g |
Mandle |
125 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Ořechy vlašské |
125 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Třešně kandované |
25 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- 3 pečící plechy vyložíme papírem na pečení. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vaříme 1 minutu a odstavíme z plamene. Přidáme mandle, hrozinky, ořechy, kandované třešně i kůru, smetanu a promícháme.
- Směs klademe na plechy a okolo každé placičky necháme hodně místa, protože se při pečení roztáhnou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 10 minut. Vyndáme je z trouby a nožem zarovnáme okraje sušenek. Necháme zchladnout.
- Do misky rozlámeme čokoládu a dáme ji nad hrnec s vroucí vodou. Jakmile se čokoláda rozpustí, pomažeme spodní stranu sušenek a vidličkou do ní vytlačíme drážky ve tvaru vlnek. Necháme zcela vychladnout.