S bílou polevou florentýnky

Ingredience


Čokoláda bílá 225 g
Cukr moučkový 225 g
Hrozinky 60 g
Kandovaná pomerančová kůra 25 g
Mandle 125 g
Máslo čerstvé 200 g
Ořechy vlašské 125 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Třešně kandované 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 3 pečící plechy vyložíme papírem na pečení. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vaříme 1 minutu a odstavíme z plamene. Přidáme mandle, hrozinky, ořechy, kandované třešně i kůru, smetanu a promícháme.
  2. Směs klademe na plechy a okolo každé placičky necháme hodně místa, protože se při pečení roztáhnou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 10 minut. Vyndáme je z trouby a nožem zarovnáme okraje sušenek. Necháme zchladnout.
  3. Do misky rozlámeme čokoládu a dáme ji nad hrnec s vroucí vodou. Jakmile se čokoláda rozpustí, pomažeme spodní stranu sušenek a vidličkou do ní vytlačíme drážky ve tvaru vlnek. Necháme zcela vychladnout.