Jehněčí kýta se zeleninou

Ingredience


Čekanka 6 ks
Česnek 2 stroužek
Jehněčí kýta 2 kg
Mrkev kořen 400 g
Ocet vinný červený 2 kávová lžička
Pastinák 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Sůl 1 špetka
Víno červené 290 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na dno velkého pekáče rozprostřeme nakrájený pastinák, mrkev a čekankové puky nakrájené podélně na čtvrtiny. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu s plátky česneku a nakrájeného čerstvého rozmarýnu, které jsme zasunuli do zářezů v kýtě. Podlijeme červeným nebo bílým vínem a červeným vinným octem. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 2-2,5 hodiny. Po 30 minutách podlijeme a zeleninu promícháme, podle potřeby podléváme vodou nebo vínem, opakujeme každých 30 minut. Měkké maso po upečení vyjmeme z pekáče, šťávu nevyléváme, zabalíme do alobalu a 15 minut necháme odpočívat. Nakrájené podáváme se zeleninou pokapanou vypečenou šťávou.