Cizrna a koriandr zapečené v rajčatech
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
40 g |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cizrna konzervovaná |
100 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dva plátky tmavého chleba z předešlého dne pečeme 20 minut v troubě při 160°C, potom rozmixujeme, aby vznikla strouhanka. Upravíme teplotu trouby na 200°C.
- Z velkých rajčat odřežeme vršky, vydlabeme vnitřek a uřezanou částí položíme na papírový ubrousek, aby vytekla voda. Zbylé kousky rajčat, to jsou odřezané vršky a vydlabaný vnitřek, dáme do mixéru, společně s prolisovaným česnekem, okapanou konzervovanou cizrnou a citronovou štávou umixujeme na pyré.
- Na rozpáleném oleji asi 4-5 minut smažíme nadrobno nasekanou červenou cibuli, cayenský pepř, mletý kmín a mletý koriandr. Přimícháme umixovanou rajčatovou směs, strouhanku, čerstvý koriandr, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme rajčata a na tence vymazaném plechu pečeme 25 minut.