Cizrna a koriandr zapečené v rajčatech

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 40 g
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cizrna konzervovaná 100 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva plátky tmavého chleba z předešlého dne pečeme 20 minut v troubě při 160°C, potom rozmixujeme, aby vznikla strouhanka. Upravíme teplotu trouby na 200°C.
  2. Z velkých rajčat odřežeme vršky, vydlabeme vnitřek a uřezanou částí položíme na papírový ubrousek, aby vytekla voda. Zbylé kousky rajčat, to jsou odřezané vršky a vydlabaný vnitřek, dáme do mixéru, společně s prolisovaným česnekem, okapanou konzervovanou cizrnou a citronovou štávou umixujeme na pyré.
  3. Na rozpáleném oleji asi 4-5 minut smažíme nadrobno nasekanou červenou cibuli, cayenský pepř, mletý kmín a mletý koriandr. Přimícháme umixovanou rajčatovou směs, strouhanku, čerstvý koriandr, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme rajčata a na tence vymazaném plechu pečeme 25 minut.