Krůtí řízky se sušenou šunkou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Krůtí maso 400 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 70 g
Sýr Parmezán 50 g
Víno bílé 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve folií naklepeme krůtí plátky (1 kus o váze asi 100g), po naklepání a vybalení z fólie rozřežeme podélně napolovic, osolíme, opepříme.
  2. Troubu nastavíme na teplotu 190°C. Pak připravíme pánev s těžkým dnem na které rozpálíme olej a na něm z obou stran opékáme krůtí maso.
  3. Do misky na zapékání položíme opečené plátku krůtího masa, na každý dáme dva lístky čerstvé bazalky a složený plátek parmské (prosciutto) šunky, zasypeme strouhaným parmazanem.
  4. Do pánve, ve které jsme opékali maso, přilejeme suché bílé víno a přivedeme k varu za stálého míchání a nalijeme na připravené krůtí maso. Po zakrytí alobalem pečeme 15 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5 minut, do zezlátnutí sýra.