Smažené kotrče s česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Kotrč kadeřavý |
450 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotrče omyjeme, nakrájíme na kousky, vsypeme do mísy a osolíme. Po 5 minutách přisypeme hladkou mouku a znovu promícháme.
- Ve velké pánvi na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek rozetřený se solí, rozložíme vrstvu hub a smažíme dozlatova.
- K měkkým houbám přilijeme rozšlehaná vejce a usmažíme omeletu. Nakrájíme na porce a podáváme na krajících chleba nebo na topinkách.