Koláčky sýrové s mandlemi
Ingredience
Cukr moučkový |
25 g |
Hrozinky |
60 g |
Limetková kůra |
0.5 kávová lžička |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Mandle mleté |
50 g |
Sušenky Amaretti |
1 balení |
Sýr Lučina - termizovaný |
225 g |
Tresť mandlová |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Želatina |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180°C, sušenky nasypeme do plastikového sáčku, uzavřeme a rozdrtíme na malé kousky válečkem. Drobečky vyndáme ze sáčku, dáme do misky a smícháme s našlehaným bílkem.
- Vyložíme pečícím papírem plech a rozmístíme na něj 4 cukrářské kroužky. Sušenkové drobky rozdělíme na 4 díly a vysypeme je do připravených kroužků a lžící je upěchujeme. Pečeme 10 minut, aby bylo pečivo křehké a necháme vychladnout.
- Sýr ušleháme s mandlovou esencí, mletými mandlemi, limetkovou kůrou, hrozinkami a cukrem.
- Želatinu necháme rozpustit ve vroucí vodě a vmícháme limetkovou šťávu. Vmícháme do sýrové směsi a naneseme ji na sušenkový základ. Urovnáme povrch a 1 hodinu necháme chladit.
- Sýrové koláčky uvolníme z plechu a přemístíme na talířky. Ozdobíme praženými mandlemi a podáváme.