Koláčky sýrové s mandlemi

Ingredience


Cukr moučkový 25 g
Hrozinky 60 g
Limetková kůra 0.5 kávová lžička
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Mandle mleté 50 g
Sušenky Amaretti 1 balení
Sýr Lučina - termizovaný 225 g
Tresť mandlová 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Želatina 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180°C, sušenky nasypeme do plastikového sáčku, uzavřeme a rozdrtíme na malé kousky válečkem. Drobečky vyndáme ze sáčku, dáme do misky a smícháme s našlehaným bílkem.
  2. Vyložíme pečícím papírem plech a rozmístíme na něj 4 cukrářské kroužky. Sušenkové drobky rozdělíme na 4 díly a vysypeme je do připravených kroužků a lžící je upěchujeme. Pečeme 10 minut, aby bylo pečivo křehké a necháme vychladnout.
  3. Sýr ušleháme s mandlovou esencí, mletými mandlemi, limetkovou kůrou, hrozinkami a cukrem.
  4. Želatinu necháme rozpustit ve vroucí vodě a vmícháme limetkovou šťávu. Vmícháme do sýrové směsi a naneseme ji na sušenkový základ. Urovnáme povrch a 1 hodinu necháme chladit.
  5. Sýrové koláčky uvolníme z plechu a přemístíme na talířky. Ozdobíme praženými mandlemi a podáváme.