Vařený kávový nákyp v páře
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Kakao |
1 kávová lžička |
Kávový extrakt - tekutý |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.45 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 76 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť a vymícháme vláčné těsto.
- Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do pařáku. Přikryté vaříme v páře 75 minut.
- Do pánve dáme mléko, třtinový cukr, kakaový prášek a prohřejeme, až se cukr rozpustí. Smícháme solamyl se 4 lžícemi studené vody a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Povaříme 1 minutu.
- Nákyp překlopíme na ohřátou servírovací mísu a přelijeme omáčkou.
- Ihned podáváme.