Vařený kávový nákyp v páře

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Kakao 1 kávová lžička
Kávový extrakt - tekutý 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 0.45 kávová lžička
Mléko plnotučné 3 dl
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Tuk 25 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť a vymícháme vláčné těsto.
  2. Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do pařáku. Přikryté vaříme v páře 75 minut.
  3. Do pánve dáme mléko, třtinový cukr, kakaový prášek a prohřejeme, až se cukr rozpustí. Smícháme solamyl se 4 lžícemi studené vody a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Povaříme 1 minutu.
  4. Nákyp překlopíme na ohřátou servírovací mísu a přelijeme omáčkou.
  5. Ihned podáváme.