Vlašský koláč s ananasovou zavařeninou

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 50 g
Džem ananasový 200 g
Hera 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 200 g
Mléko zahuštěné slazené 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy vlašské 250 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme do pěny máslo, pak přimícháme špetku soli, cukr, vejce a bílek. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme strouhanou citronovou kůru, mleté vlašské ořechy, mouku a kypřící prášek do pečiva.
  2. Dortovou formu vytřeme Herou, vysypeme strouhankou a do formy vložíme 2/3 těsta. Těsto uhladíme a bohatě potřeme ananasovým džemem. Ze zbytku těsta vyválíme válečky a na koláči tvoříme mřížky.
  3. V misce rozmícháme kondenzované mléko se žloutkem a touto směsí potřeme povrch koláče. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 75 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, vyklopíme ho z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.