Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe
Ingredience
Hovězí kýta |
120 g |
Olej stolní |
15 ml |
Paprika červená |
10 g |
Řeřicha |
50 g |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Cukr krupice |
6 g |
Ocet kvasný lihový |
15 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Paprika mletá sladká |
2 g |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Po dosažení varu maso vaříme doměkka na středním ohni. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a po vychladnutí nakrájíme na širší proužky - 2x4 cm. Na stejně velké proužky nakrájíme i vejce,
- která jsme nechali ztuhnout na rozehřátém oleji. Papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky tenčí, ale stejně dlouhé jako maso a vejce. Z řeřichy odstraníme lístky a lodyhy propláchneme pod vodou, spaříme ji v páře nad vroucí vodou asi 30 sekund, aby si zachovala barvu a nakrájíme ji na kousky 15 cm dlouhé. Z kousků masa, vajec a paprik uděláme sousta tak, že na každý kousek masa dáme plátek vejce a papriky a každé toto sousto svážeme dvěma lodyhami řeřichy. Servírujeme teplé tak, že masová sousta naaranžujeme po obvodu talíře a doprostřed talíře dáme misku s octovou pastou z červené papriky.
- Octovou pastu z červené papriky připravíme tak, že do sójové omáčky přimícháme mletou červenou papriku a tuto směs ochutíme octem a cukrem.