Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe

Ingredience


Hovězí kýta 120 g
Olej stolní 15 ml
Paprika červená 10 g
Řeřicha 50 g
Sůl 6 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Cukr krupice 6 g
Ocet kvasný lihový 15 ml
Omáčka sójová 40 ml
Paprika mletá sladká 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Po dosažení varu maso vaříme doměkka na středním ohni. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a po vychladnutí nakrájíme na širší proužky - 2x4 cm. Na stejně velké proužky nakrájíme i vejce,
  2. která jsme nechali ztuhnout na rozehřátém oleji. Papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky tenčí, ale stejně dlouhé jako maso a vejce. Z řeřichy odstraníme lístky a lodyhy propláchneme pod vodou, spaříme ji v páře nad vroucí vodou asi 30 sekund, aby si zachovala barvu a nakrájíme ji na kousky 15 cm dlouhé. Z kousků masa, vajec a paprik uděláme sousta tak, že na každý kousek masa dáme plátek vejce a papriky a každé toto sousto svážeme dvěma lodyhami řeřichy. Servírujeme teplé tak, že masová sousta naaranžujeme po obvodu talíře a doprostřed talíře dáme misku s octovou pastou z červené papriky.
  3. Octovou pastu z červené papriky připravíme tak, že do sójové omáčky přimícháme mletou červenou papriku a tuto směs ochutíme octem a cukrem.