Doubravické úšelo
Ingredience
Chléb konzumní |
400 g |
Klobása vepřová |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
- Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou.
- Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem.