Doubravické úšelo

Ingredience


Chléb konzumní 400 g
Klobása vepřová 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 5 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou.
  3. Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem.