Jablečný dort s pistáciemi

Ingredience


Dortové želé čiré 1 balení
Hera 75 g
Kompot jablečný 400 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná 125 g
Pistácie 25 g
Stolní sladidlo Sladký polibek 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce ušleháme za pomoci ručního šlehače Heru, postupně do ní zašleháváme sladidlo, vejce, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva a nakonec najemno nasekané pistácie.
  2. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, těsto do ní nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Ceslia asi 40 minut. Po upečení dort necháme vychladnout a ponecháme jej ve formě.
  3. Jablka necháme okapat a šťávu zachytíme a uložíme stranou. Jablka nakrájíme na měsíčky a poskládáme po celém povrchu dortového korpusu.
  4. Podle návodu na obalu připravíme ze zachycené šťávy z jablek a želatinové polevy polevu. Nalijeme ji na jablka, necháme ztuhnout a pak můžeme dort servírovat.