Zeleninová mísa s rybou v páře - Óče
Ingredience
Okurky |
50 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
5 g |
Paprika červená |
20 g |
Pepř bílý |
0.3 g |
Ryba Smuha |
300 g |
Solamyl - bramborový škrob |
30 g |
Sůl |
1 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Cukr krupice |
6 g |
Houby Shitake sušené |
200 g |
Ocet kvasný lihový |
15 ml |
Omáčka sójová |
38 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby namočíme na hodinu do vody a potom je necháme okapat a nakrájíme je na kousky 2 x 3 cm. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na stejné kousky.
- Rybu očistíme, odstraníme z ní kůži a maso ryby naporcujeme na filety velké jako kousky hub. Tyto kousky masa posypeme malým množstvím soli a bílého pepře a necháme je 10 minut marinovat. Okurku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Vejce necháme ztuhnout na rozehřátém oleji a po vychladnutí ho nakrájíme. Piniové oříšky oloupeme, odkrájíme z nich vršky a osušíme je v bavlněné utěrce. Ze sójové omáčky a mleté papriky umícháme paprikovou pastu, do které potom vmícháme ocet a lžíci cukru.
- Kousky připravených surovin důkladně obalíme ve škrobu a poté je spařujeme v páře nad vroucí vodou do té doby, než škrob zprůhlední. Spařené kousky zeleniny naaranžujeme po obvodu talířů, nebo mísy a doprostřed kruhu ze zeleniny položíme spařené kousky ryby. Nakonec posypeme piniemi.
- Pokrm podáváme teplý s octovou paprikovou pastou.