Zeleninová mísa s rybou v páře - Óče

Ingredience


Okurky 50 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Oříšky piniové 5 g
Paprika červená 20 g
Pepř bílý 0.3 g
Ryba Smuha 300 g
Solamyl - bramborový škrob 30 g
Sůl 1 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Cukr krupice 6 g
Houby Shitake sušené 200 g
Ocet kvasný lihový 15 ml
Omáčka sójová 38 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je necháme okapat a nakrájíme je na kousky 2 x 3 cm. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na stejné kousky.
  2. Rybu očistíme, odstraníme z ní kůži a maso ryby naporcujeme na filety velké jako kousky hub. Tyto kousky masa posypeme malým množstvím soli a bílého pepře a necháme je 10 minut marinovat. Okurku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Vejce necháme ztuhnout na rozehřátém oleji a po vychladnutí ho nakrájíme. Piniové oříšky oloupeme, odkrájíme z nich vršky a osušíme je v bavlněné utěrce. Ze sójové omáčky a mleté papriky umícháme paprikovou pastu, do které potom vmícháme ocet a lžíci cukru.
  3. Kousky připravených surovin důkladně obalíme ve škrobu a poté je spařujeme v páře nad vroucí vodou do té doby, než škrob zprůhlední. Spařené kousky zeleniny naaranžujeme po obvodu talířů, nebo mísy a doprostřed kruhu ze zeleniny položíme spařené kousky ryby. Nakonec posypeme piniemi.
  4. Pokrm podáváme teplý s octovou paprikovou pastou.