Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Chobotnice 1 kg
Cibule 1 ks
Hrášek mražený 250 g
Olej olivový 175 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chobotnici vložíme do velké pánve, posypeme solí a ve vlastní šťávě necháme zvolna dusit cca 45 minut. Během dušení ji vyjmeme, ponoříme do hrnce s vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vrátíme do pánve. Tento postup 4x zopakujeme.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme nasekaný česnek, rajčata i se šťávou a chilli koření, cca 10 minut povaříme. Poté přisypeme na tenké plátky nakrájené brambory a vaříme dalších 5 minut. Vložíme chobotnici i se šťávou, ve které se dusila, osolíme dle chuti a bez pokličky vaříme dalších 20 minut. Vmícháme hrášek a necháme vařit ještě 10 minut doměkka. Omáčka nám musí částečně zredukovat.
  3. Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.