Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Chobotnice |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
250 g |
Olej olivový |
175 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chobotnici vložíme do velké pánve, posypeme solí a ve vlastní šťávě necháme zvolna dusit cca 45 minut. Během dušení ji vyjmeme, ponoříme do hrnce s vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vrátíme do pánve. Tento postup 4x zopakujeme.
- V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme nasekaný česnek, rajčata i se šťávou a chilli koření, cca 10 minut povaříme. Poté přisypeme na tenké plátky nakrájené brambory a vaříme dalších 5 minut. Vložíme chobotnici i se šťávou, ve které se dusila, osolíme dle chuti a bez pokličky vaříme dalších 20 minut. Vmícháme hrášek a necháme vařit ještě 10 minut doměkka. Omáčka nám musí částečně zredukovat.
- Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.