Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk

Ingredience


Česnek 2 g
Hovězí kýta 600 g
Oříšky piniové 3 g
Petržel - nať 12 ks
Pórek 45 g
Sůl 2 g
Voda pitná 2 l
Ocet kvasný lihový 22 ml
Omáčka sójová 18 ml
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 2 g
Voda pitná 15 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek a česnek oloupeme. Petrželovou nať propláchneme pod studenou vodou, červenou papričku očistíme a rozřízneme ji do tvaru květu - na konečnou ozdobu. Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a přidáme do vývaru pórek a česnek. Maso vaříme ještě hodinu, než změkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, zabalíme do bavlněné utěrky a zatížíme, aby zploštělo. Zploštělé maso nakrájíme na větší plátky proti vláknu. Smícháme přísady na octovou sojovou omáčku, pinie rozdrtíme na prášek. Plátky masa rozložíme po obvodu talířů, lístky petrželky urovnáme po obvodu kruhu z masových plátků a do středu. Růžičku z papričky dáme do středu každého talíře. Plátky masa po obvodu kruhu posypeme mletými piniemi. Podáváme studené s octovou sojovou omáčkou.
  2. Octovou sojovou omáčku připravíme tak, že smícháme sojovou omáčku se lžičkou mleté papriky, octem a vodou.