Jemná ořechová bábovka
Ingredience
Cukr vanilka |
1 ks |
Hera |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ořechy lískové |
50 g |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Stolní sladidlo Sladký polibek |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- V míse utřeme do hladka máslo s tekutým sladidlem, vejcem, pomerančovou kůrou, vanilkovým cukrem a špetkou skořice. Pak do krému postupně přimícháváme mouku, kypřící prášek do pečiva a mléko. Nakonec přimícháme mleté lískové oříšky.
- Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.