Jemná ořechová bábovka

Ingredience


Cukr vanilka 1 ks
Hera 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy lískové 50 g
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Stolní sladidlo Sladký polibek 3 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme do hladka máslo s tekutým sladidlem, vejcem, pomerančovou kůrou, vanilkovým cukrem a špetkou skořice. Pak do krému postupně přimícháváme mouku, kypřící prášek do pečiva a mléko. Nakonec přimícháme mleté lískové oříšky.
  2. Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.