Hříbková směs se smetanou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Hříbky čerstvé |
500 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a osmahneme v kastrole na rozpuštěném másle. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Houby mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Potom tekutinu vydusíme, vmícháme kečup, hořčici, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Znovu krátce podusíme.
- Nakonec do pokrmu přidáme prolisovaný česnek a vmícháme smetanu. Jen prohřejeme a ihned podáváme.