Hříbková směs se smetanou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Hříbky čerstvé 500 g
Kečup 2 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a osmahneme v kastrole na rozpuštěném másle. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Houby mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Potom tekutinu vydusíme, vmícháme kečup, hořčici, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Znovu krátce podusíme.
  3. Nakonec do pokrmu přidáme prolisovaný česnek a vmícháme smetanu. Jen prohřejeme a ihned podáváme.