Kuřecí prsa na bazalce
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
50 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej olivový |
120 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
8 g |
Veka |
160 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek utřeme se solí, lístky bazalky trochu posekáme.
- Do misky nalijeme olivový olej, přidáme utřený česnek, bazalku, pepř a přilijeme citronovou šťávu. Důkladně promícháme.
- Kuřecí prsa lehce naklepeme, polijeme vytvořenou marinádou a dobře rozetřeme. Necháme chvíli uležet.
- Maso položíme na gril a grilujeme zvolna z každé strany přibližně 5 minut. Podáváme s plátky bílé veky.