Houbový hrnec
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
500 g |
Houby kozák osikový |
300 g |
Hříbky čerstvé |
700 g |
Kari koření |
1 špetka |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a okořeníme špetkou kari. Osolíme, přisypeme sladkou i pálivou papriku, okmínujeme a necháme zpěnit.
- Potom přilijeme vývar, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka.
- Nakonec do pokrmu vmícháme nasekaný česnek, promícháme a krátce povaříme.