Houbový hrnec

Ingredience


Brambory 5 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 500 g
Houby kozák osikový 300 g
Hříbky čerstvé 700 g
Kari koření 1 špetka
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a okořeníme špetkou kari. Osolíme, přisypeme sladkou i pálivou papriku, okmínujeme a necháme zpěnit.
  2. Potom přilijeme vývar, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka.
  3. Nakonec do pokrmu vmícháme nasekaný česnek, promícháme a krátce povaříme.