Dia makronky

Ingredience


Likér mandlový - Amaretto 2 polévková lžíce
Mandle 100 g
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Solamyl 1 kávová lžička
Stolní sladidlo Sladký polibek 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Kakao 1 kávová lžička
Kokosový tuk 20 g
Stolní sladidlo Sladký polibek 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce ušleháme žloutek s pomerančovou šťávou, vodou, tekutým sladidlem do pěny. Pak přimícháme špetku skořice, mandlový likér, mleté mandle a škrob. Vše důkladně promícháme a těsto naplníme do zdobícího sáčku s kulatým nástavcem.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a zdobícím sáčkem tvoříme kulaté sušenky. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  3. V kastrůlku rozpustíme kokosový tuk, přimícháme kakao a osladíme tekutým sladidlem. Takto připravenou polevou zdobíme makronky.