Skořicovo-zázvorové sušenky
Ingredience
Cukr ovocný - Fruktoza |
50 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pistácie |
15 g |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 75 porcí
- V míse smícháme mouku, 45 g fruktózy, javorový sirup, skořici, zázvor, žloutek, máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
- Plech vyložíme pečícím papírem. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na slabou placku a pomocí kulatého vykrajovátka z něj vykrajujeme sušenky a pokládáme je na pečící papír.
- V misce ušleháme bílek, přimícháme do něj 5 g fruktózy a směsí potřeme všechny sušenky, posypeme je nasekanými pistáciemi.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.