Houby s květákem a vejci

Ingredience


Houby čerstvé 400 g
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání nahrubo nasekáme.
  2. V kastrole na másle podusíme očištěné, na kousky nakrájené houby. Přidáme květák a zlehka promícháme.
  3. Směs vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými se solí a pepřem.
  4. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.