Houby s květákem a vejci
Ingredience
Houby čerstvé |
400 g |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání nahrubo nasekáme.
- V kastrole na másle podusíme očištěné, na kousky nakrájené houby. Přidáme květák a zlehka promícháme.
- Směs vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými se solí a pepřem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.