Grilovaná bageta s mozzarellou
Ingredience
Bageta |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Mozzarella |
130 g |
Olej olivový |
70 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Francouzskou bagetu nakrájíme na plátky. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř a každý plátek bohatě natřeme z obou stran touto směsí. Mezi jednotlivé krajíce vložíme vždy plátek mozzarelly a celou bagetu znovu sestavíme dohromady a natřeme česnekovou směsí. Zabalíme pevně do alobalu, aby se bageta nerozložila a pečeme na grilu 5 minut. Pomocí rukavic horkou bagetu rozbalíme a ještě dalších 5 minut grilujeme jen položené na alobalu. Podáváme horké, vždy každou porci s plátky rajčat.