Salát z kuřete a manga
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kuřecí maso vařené |
450 g |
Majonéza |
7 polévková lžíce |
Mango |
1 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
7 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pažitku nasekáme nadrobno a dáme na pánev spolu se suchým bílým vínem. Dusíme bez pokličky 5 minut, směsi v pánvi musí zůstat méně než polovina. Aby se pažitka co nejvíce vymačkala a tím dodala zálivce chuť, směs důkladně propasírujeme přes jemné sítko do misky. Postupně přidáme majonézu, zakysanou smetanu, a hořčici, osolíme a opepříme. Dbáme, aby zálivka nebyla příliš řídká, zvláště připravujeme-li ji s předstihem.
- Pečené, dušené nebo uvařené kuřecí maso nakrájíme na plátky a dáme do salátové mísy. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na přibližně stejně velké plátky, přidáme ke kuřeti a mírně promícháme. Lehce vmícháme hotovou zálivku, ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a ihned podáváme s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.