Salát z kuřete a manga

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Kuřecí maso vařené 450 g
Majonéza 7 polévková lžíce
Mango 1 ks
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 4 polévková lžíce
Zakysaná smetana 7 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pažitku nasekáme nadrobno a dáme na pánev spolu se suchým bílým vínem. Dusíme bez pokličky 5 minut, směsi v pánvi musí zůstat méně než polovina. Aby se pažitka co nejvíce vymačkala a tím dodala zálivce chuť, směs důkladně propasírujeme přes jemné sítko do misky. Postupně přidáme majonézu, zakysanou smetanu, a hořčici, osolíme a opepříme. Dbáme, aby zálivka nebyla příliš řídká, zvláště připravujeme-li ji s předstihem.
  2. Pečené, dušené nebo uvařené kuřecí maso nakrájíme na plátky a dáme do salátové mísy. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na přibližně stejně velké plátky, přidáme ke kuřeti a mírně promícháme. Lehce vmícháme hotovou zálivku, ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a ihned podáváme s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.