Kopřivový špenát s bujónem

Ingredience


Bujón zeleninový 1 dl
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kopřiva 800 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do hrnce se 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme, necháme okapat, potom je posekáme nadrobno.
  2. Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Potom k jíšce přimícháme zeleninový teplý bujón, důkladně vymícháme a vaříme asi 10 minut.
  3. Přidáme kopřivy, sůl (0.5-1 lžička), pepř, utřený česnek, a pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.