Kopřivový špenát s bujónem
Ingredience
Bujón zeleninový |
1 dl |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopřiva |
800 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do hrnce se 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme, necháme okapat, potom je posekáme nadrobno.
- Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Potom k jíšce přimícháme zeleninový teplý bujón, důkladně vymícháme a vaříme asi 10 minut.
- Přidáme kopřivy, sůl (0.5-1 lžička), pepř, utřený česnek, a pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.