Červené zelí s kuřecími řízky
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
300 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové červené |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červené zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme vrchní listy a košťál. Potom je nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
- V kastrolu svaříme vodu s bílým octem, přidáme nakrouhané zelí a vaříme 1 minutu. Vodu slijeme a k zelí přidáme med, citronovou šťávu, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
- Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Restujeme dozlatova asi 15-20 minut. Osolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky. Na talíři obložíme červeným zelím a ozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (5 ks). Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a dušenou mrkví.