Červené zelí s kuřecími řízky

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 300 g
Máslo čerstvé 25 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové červené 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme vrchní listy a košťál. Potom je nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
  2. V kastrolu svaříme vodu s bílým octem, přidáme nakrouhané zelí a vaříme 1 minutu. Vodu slijeme a k zelí přidáme med, citronovou šťávu, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
  3. Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Restujeme dozlatova asi 15-20 minut. Osolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky. Na talíři obložíme červeným zelím a ozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (5 ks). Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a dušenou mrkví.