Jehněčí karbanátky s ovčím sýrem

Ingredience


Cibule 80 g
Jehněčí maso mleté 600 g
Máta 10 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 8 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, lístky máty a petrželku posekáme najemno, tvrdý ovčí sýr nakrájíme na středně velké kostičky.
  2. Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli, mátu s petrželkou a důkladně prohněteme. Z masové hmoty vytvarujeme koule o velikosti karbanátků, do každé koule vmáčkneme kostičku ovčího sýru, povrch uhladíme, koule vyskládáme na středně rozpálený gril a zvolna opékáme. Koule občas otočíme, aby byly propečené ze všech stran. Hotové karbanátky by měly mít zlatohnědou barvu.