Jehněčí karbanátky s ovčím sýrem
Ingredience
Cibule |
80 g |
Jehněčí maso mleté |
600 g |
Máta |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
8 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, lístky máty a petrželku posekáme najemno, tvrdý ovčí sýr nakrájíme na středně velké kostičky.
- Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli, mátu s petrželkou a důkladně prohněteme. Z masové hmoty vytvarujeme koule o velikosti karbanátků, do každé koule vmáčkneme kostičku ovčího sýru, povrch uhladíme, koule vyskládáme na středně rozpálený gril a zvolna opékáme. Koule občas otočíme, aby byly propečené ze všech stran. Hotové karbanátky by měly mít zlatohnědou barvu.