Chobotnice nadívaná

Ingredience


Balsamico ocet 15 ml
Bazalka 15 g
Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 35 g
Chobotnice 800 g
Citronová šťáva 30 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 150 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme.
  2. Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku.
  3. Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme.
  4. Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.