Chobotnice nadívaná
Ingredience
Balsamico ocet |
15 ml |
Bazalka |
15 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
35 g |
Chobotnice |
800 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme.
- Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku.
- Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme.
- Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.