Dušené roštěnky se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zeleninová směs jarní - mražená |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
- Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
- Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- Ke konci dušení roštěnek k ním přidáme 2 plné šálky buď jednoho druhu zeleniny, nebo směs hrášku, fazolových lusků, brukve nebo květáku atp.