Dušené roštěnky se zeleninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zeleninová směs jarní - mražená 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
  2. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
  3. Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
  4. Ke konci dušení roštěnek k ním přidáme 2 plné šálky buď jednoho druhu zeleniny, nebo směs hrášku, fazolových lusků, brukve nebo květáku atp.