Fazolová polévka s těstovinami

Ingredience


Česnek 2 ks
Fazole červené sterilované 600 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny Conchiglie 120 g
Bobkový list 4.8 ks
Celer řapíkatý 480 g
Cibule 144 g
Fenykl čerstvý 96 g
Mrkev kořen 144 g
Olej rostlinný 2.4 polévková lžíce
Petržel - nať 1.2 hrst
Pórek 144 g
Rajčata 96 g
Tymián čerstvý 48 g
Voda pitná 2.7 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vezmeme si 1/2 konzervovaných fazolí a 1/2 zeleninového vývaru a toto spolu dohladka rozmixujeme. Takto rozmixované fazole nalijeme do hrnce, vložíme zbytek fazolí, dle potřeby naředíme zeleninovým vývarem a necháme chvilku na mírném ohni vařit. Poté přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka.
  2. Zatímco se polévka vaří, dáme si do menšího kastrůlku rozehřát 3 lžíce oleje, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek a přibližně 2 minuty opékáme. Když je česnek dozlatova opečený, vmícháme jej do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Polévku nakonec na talíři pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme podávat.
  3. Vývar zeleninový [42785]:
  4. V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zamrazit.