Fazolová polévka s těstovinami
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Fazole červené sterilované |
600 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Conchiglie |
120 g |
Bobkový list |
4.8 ks |
Celer řapíkatý |
480 g |
Cibule |
144 g |
Fenykl čerstvý |
96 g |
Mrkev kořen |
144 g |
Olej rostlinný |
2.4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1.2 hrst |
Pórek |
144 g |
Rajčata |
96 g |
Tymián čerstvý |
48 g |
Voda pitná |
2.7 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vezmeme si 1/2 konzervovaných fazolí a 1/2 zeleninového vývaru a toto spolu dohladka rozmixujeme. Takto rozmixované fazole nalijeme do hrnce, vložíme zbytek fazolí, dle potřeby naředíme zeleninovým vývarem a necháme chvilku na mírném ohni vařit. Poté přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka.
- Zatímco se polévka vaří, dáme si do menšího kastrůlku rozehřát 3 lžíce oleje, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek a přibližně 2 minuty opékáme. Když je česnek dozlatova opečený, vmícháme jej do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Polévku nakonec na talíři pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme podávat.
-
- Vývar zeleninový [42785]:
- V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zamrazit.