Pomerančové a meruňkové želé

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 125 g
Med akátový 1 polévková lžíce
Med včelí 3 kávová lžička
Meruňky sušené 225 g
Pomerančová šťáva 3 dl
Ricotta 125 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
Želatina 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme sušené meruňky a zalijeme pomerančovou šťávou. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud meruňky nebudou měkké. Necháme vychladnout 10 minut.
  2. Směs dáme do mixéru a rozmixuje, vmícháme med a citronovou šťávu. Přelijeme směs do odměrky a doplníme vodou, abychom měli 6 dl tekutiny.
  3. Ve vroucí vodě rozpustíme želatinu a vmícháme do meruňkové směsi. Směs nalijeme do 4 pudinkových forem o obsahu 1,5 dl a dáme vychladit, dokud neztuhne.
  4. Připravíme si skořicovou šlehačku - smícháme v misce sýr ricotta, jogurt, skořici a med. Necháme vychladit.
  5. Želé překlopíme na talířky a podáváme se skořicovou šlehačkou.