Zapečené čirůvky
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Čirůvka |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
120 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Na houby urovnáme omytá, na plátky nakrájená rajčata.
- V misce smícháme hladkou mouku se žloutky, smetanou a nastrouhaným sýrem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Směsí zalijeme houby s rajčaty a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.