Zapečené čirůvky

Ingredience


Cibule 4 ks
Čirůvka 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Smetana 12% (konzumní) 120 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Na houby urovnáme omytá, na plátky nakrájená rajčata.
  2. V misce smícháme hladkou mouku se žloutky, smetanou a nastrouhaným sýrem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Směsí zalijeme houby s rajčaty a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.