Staročeské roštěnky
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
4 plátek |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky roštěnce na okraji nakrojíme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- Sádlo dáme rozehřát a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Poté na sádle a cibuli pečeme roštěnky z obou stran až zezlátnou. Poté je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor.
- Roštěnky občas podlijeme a brambory občas přelijeme šťávou.
- Vše dusíme přikryté do měkka.
- Jako přílohu podáváme saláty nebo dušenou zeleninu.