Staročeské roštěnky

Ingredience


Brambory 4 ks
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 4 plátek
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky roštěnce na okraji nakrojíme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
  2. Sádlo dáme rozehřát a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Poté na sádle a cibuli pečeme roštěnky z obou stran až zezlátnou. Poté je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor.
  3. Roštěnky občas podlijeme a brambory občas přelijeme šťávou.
  4. Vše dusíme přikryté do měkka.
  5. Jako přílohu podáváme saláty nebo dušenou zeleninu.