Grilovaná žebírka s medovou marinádou
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 g |
Kečup |
300 ml |
Med včelí |
80 g |
Ocet vinný červený |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Vepřová žebra |
1000 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
20 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vepřová žebírka omyjeme a osušíme.
- V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.
- Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou.
- Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme.