Grilovaná žebírka s medovou marinádou

Grilovaná žebírka s medovou marinádou - obrázek

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli koření mleté 2 g
Kečup 300 ml
Med včelí 80 g
Ocet vinný červený 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Vepřová žebra 1000 g
Worcester (worcesterská omáčka) 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřová žebírka omyjeme a osušíme.
  2. V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.
  3. Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou.
  4. Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme.