Citronové věnečky s krémem

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 200 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sůl 1 špetka
Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 1 ks
Likér pomerančový 1 kávová lžička
Marmeláda citronová 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 75 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přimícháme citronovou kůru a šťávu, mouku a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto naplníme do zdobícího sáčku s hladkým nástavcem. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí zdobicího sáčku tvoříme na pečicím papíru věnečky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a věnečky pečeme asi 10 minut.
  3. V míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, marmeládou a pomerančovým likérem. Vyšleháme jemný krém.
  4. Polovinu věnečků namažeme citronovým krémem a slepíme se zbývajícími věnečky. Pak podáváme.