Vaječné preclíky se sezamem
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr vanilka |
3 polévková lžíce |
Likér mandlový - Amaretto |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Sezam - semena |
80 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek vařený |
3 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Natvrdo uvařené žloutky rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem, syrovým žloutkem, máslem, vanilkovým cukrem a utřeme do pěny. Pak přimícháme mouku, vodu, mandlový likér a těsto uložíme do chladničky a necháme 60 minut odpočívat.
- Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- Na pomoučněném vále vyválíme z těsta 10 cm dlouhé válečky a pak z nich tvoříme preclíky a pokládáme je na pečící papír. Nakonec preclíky posypeme sezamovými semeny. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a podáváme.