Vaječné preclíky se sezamem

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 3 polévková lžíce
Likér mandlový - Amaretto 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Sezam - semena 80 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek vařený 3 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Natvrdo uvařené žloutky rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem, syrovým žloutkem, máslem, vanilkovým cukrem a utřeme do pěny. Pak přimícháme mouku, vodu, mandlový likér a těsto uložíme do chladničky a necháme 60 minut odpočívat.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  3. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta 10 cm dlouhé válečky a pak z nich tvoříme preclíky a pokládáme je na pečící papír. Nakonec preclíky posypeme sezamovými semeny. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.