Vepřové žebírko s paprikou

Ingredience


Hovězí vývar základní 600 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Paprika sterilovaná 200 g
Protlak rajčatový 50 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
  2. K tuku od opékání přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně ji roztavíme a zasypeme mletou paprikou, kterou necháme zpěnit.
  3. Do základu přidáme sterilovanou papriku rozkrájenou na proužky a rajčatový protlak, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
  4. Do vařícího základu vložíme žebírka a dusíme doměkka. Před koncem dušení šťávu ještě podle potřeby přisolíme.