Vepřové žebírko s paprikou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika sterilovaná |
200 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
100 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
- K tuku od opékání přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně ji roztavíme a zasypeme mletou paprikou, kterou necháme zpěnit.
- Do základu přidáme sterilovanou papriku rozkrájenou na proužky a rajčatový protlak, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
- Do vařícího základu vložíme žebírka a dusíme doměkka. Před koncem dušení šťávu ještě podle potřeby přisolíme.