Kuře ve smetanovo-pórkové omáčce

Ingredience


Kuřecí prsa 4 ks
Máslo čerstvé 100 g
Pažitka 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 250 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme kuřecí prsa, osolíme je a opepříme. Pórek taktéž omyjeme a nakrájíme na drobné kolečka. Ty vložíme do vroucí vody cca na pět minut.
  2. Mezitím si na pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm dozlatova kuřecí maso. Poté maso přendáme na talíř a na pánev nalijeme víno a smetanu. Tři minuty vaříme a pak přidáme i pórek. Necháme dalších pět minut vařit. Omáčku dochutíme pepřem, solí, zakysanou smetanou a nakonec přidáme pažitku.