Kuře ve smetanovo-pórkové omáčce
Ingredience
Kuřecí prsa |
4 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pažitka |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme kuřecí prsa, osolíme je a opepříme. Pórek taktéž omyjeme a nakrájíme na drobné kolečka. Ty vložíme do vroucí vody cca na pět minut.
- Mezitím si na pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm dozlatova kuřecí maso. Poté maso přendáme na talíř a na pánev nalijeme víno a smetanu. Tři minuty vaříme a pak přidáme i pórek. Necháme dalších pět minut vařit. Omáčku dochutíme pepřem, solí, zakysanou smetanou a nakonec přidáme pažitku.