Zelníky s bramborami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
200 ml |
Solamyl |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelí kysané |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory jemně nastrouháme a vymačkáme z nich co nejvíc vody.
- Kysané zelí nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí vmícháme do nastrouhaných brambor. Zahustíme škrobovou moučkou, přidáme vejce, osolíme a dobře promícháme.
- V pánvi na rozpáleném oleji smažíme z připraveného těsta placky po obou stranách dozlatova.
- Zelníky můžeme podávat s různými jogurtovými nebo bylinkovými dipy.