Zelné kotletky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pšeničná krupice |
100 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
Zelí hlávkové bílé |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, na nudličky nakrájené zelí podusíme v kastrole se lžící oleje a trochou vody doměkka.
- Přisypeme krupici, cukr a zvolna povaříme 10-15 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme vejce.
- Z připravené směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
- Podáváme se zakysanou smetanou.