Zelné kotletky

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Olej rostlinný 200 ml
Pšeničná krupice 100 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 150 g
Zelí hlávkové bílé 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, na nudličky nakrájené zelí podusíme v kastrole se lžící oleje a trochou vody doměkka.
  2. Přisypeme krupici, cukr a zvolna povaříme 10-15 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme vejce.
  3. Z připravené směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
  4. Podáváme se zakysanou smetanou.